單元自測(cè)試卷青島出版社九年級(jí)英語(yǔ)人教版
注:當(dāng)前書(shū)本只展示部分頁(yè)碼答案,查看完整答案請(qǐng)下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊(cè)單元自測(cè)試卷青島出版社九年級(jí)英語(yǔ)人教版答案主要是用來(lái)給同學(xué)們做完題方便對(duì)答案用的,請(qǐng)勿直接抄襲。
七、閱讀表達(dá)(共5小題,計(jì)10分)
閱讀下面的短文,按要求完成后面各題。
When you wake up every day, once again you see this beautiful world. When your parents, teachers and friends give you help, will you know how to be grateful? And when you feel unlucky and make mistakes, will you still be thankful?
Nowadays, some teenagers behave badly. For example, they fight with each other; use phones in class, be rude to their parents and teachers and so on. Most of them don't know love, respect and gratefulness.
Being grateful or thankful is very important. It is impossible for anyone to be lucky and successful all the time as long as he lives in the world. We should learn how to face failure or bad luck bravely and try to deal with it. As we know, "Life is a mirror. When you smile in front of it, it will also smile and so will it when you cry to it." If you are grateful to life, it will bring you shining sunlight. If you always complain about everything, you may own nothing in the end.
I think teenagers should be grateful to life even when we are unsuccessful or unlucky. We have many reasons for being grateful. For example, being grateful is a way to communicate with adults. And it is a way to sing for our life which comes just from our love and hope.
If each of us has an attitude of being grateful, we'll lead a better and more beautiful life. So remember: being grateful forever.
1. How do some teenagers behave badly according to the passage?
答案:They fight with each other, use phones in class, and are rude to their parents and teachers.
解析:根據(jù)原文第二段“For example, they fight with each other; use phones in class, be rude to their parents and teachers and so on.”直接提取關(guān)鍵信息作答即可。
2. If you always complain about everything, what will happen?
答案:You may own nothing in the end.
解析:根據(jù)原文第三段最后一句“If you always complain about everything, you may own nothing in the end.”直接得出答案。
3. List one reason for being grateful when teenagers are unsuccessful or unlucky.
答案:Being grateful is a way to communicate with adults. / It is a way to sing for our life which comes just from our love and hope.
解析:根據(jù)原文第四段“We have many reasons for being grateful. For example, being grateful is a way to communicate with adults. And it is a way to sing for our life which comes just from our love and hope.”任選其一即可。
4. 將畫(huà)線句子翻譯成漢語(yǔ)。
It is impossible for anyone to be lucky and successful all the time as long as he lives in the world.
答案:只要生活在這個(gè)世界上,任何人都不可能一直幸運(yùn)和成功。
解析:“It is impossible for anyone to be...”譯為“對(duì)任何人來(lái)說(shuō)……是不可能的”;“l(fā)ucky and successful all the time”譯為“一直幸運(yùn)和成功”;“as long as he lives in the world”譯為“只要他生活在這個(gè)世界上”,整合語(yǔ)句通順即可。
5. 給短文擬一個(gè)適當(dāng)?shù)挠⑽臉?biāo)題。
答案:Be Grateful to Life / The Importance of Being Grateful / Learn to Be Grateful
解析:短文圍繞“感恩”的重要性、青少年缺乏感恩的表現(xiàn)及倡導(dǎo)感恩生活展開(kāi),標(biāo)題需體現(xiàn)核心主題,以上三個(gè)標(biāo)題均符合,例如“Be Grateful to Life”(感恩生活)簡(jiǎn)潔明了。
八、寫(xiě)作(15分)
父母是我們最親的人,但我們有時(shí)會(huì)在與父母溝通時(shí)遇到困難。請(qǐng)根據(jù)下表中的提示,以“How to Communicate with Our Parents”為題,用英語(yǔ)寫(xiě)一篇短文,談?wù)勁c父母溝通的技巧。
Communicate with parents
1. Make a list of things our parents and we disagree about.
2. If we have disagreements, try not to get too angry.
3. Talk with them more.
4. Learn how to really listen.
5. ...
要求:1. 文中應(yīng)包含表格中的主要內(nèi)容,再補(bǔ)充一至兩點(diǎn)內(nèi)容,可適當(dāng)拓展。
2. 詞數(shù)為80左右。開(kāi)頭已給出,不計(jì)入總詞數(shù)。
How to Communicate with Our Parents
Communicating with parents is one of the first things we have done since we were born. As we grow older, we'll find it's not easy to communicate with our parents openly and effectively. So what should we do when communicating with them? Here are some of my ideas.
答案:How to Communicate with Our Parents
Communicating with parents is one of the first things we have done since we were born. As we grow older, we'll find it's not easy to communicate with our parents openly and effectively. So what should we do when communicating with them? Here are some of my ideas.
First, we can make a list of things we disagree about with our parents, which helps us clarify the problems. Second, if there are disagreements, try not to get too angry; keeping calm is important for solving problems. Third, talk with them more often, sharing our daily life and feelings. Fourth, learn how to really listen to them, showing respect for their opinions. Besides, we can choose a proper time to communicate, like when they are not busy. In this way, we can understand each other better.
解析:文章包含表格中“列分歧清單、不生氣、多交談、學(xué)會(huì)傾聽(tīng)”四項(xiàng)內(nèi)容,補(bǔ)充了“選擇合適時(shí)間溝通”的建議,符合詞數(shù)要求,邏輯清晰,語(yǔ)言通順。開(kāi)頭已給出,主體部分用“First, Second, Third, Fourth, Besides”連接,結(jié)尾總結(jié)效果,符合寫(xiě)作要求。