單元自測(cè)試卷青島出版社九年級(jí)英語(yǔ)人教版
注:當(dāng)前書本只展示部分頁(yè)碼答案,查看完整答案請(qǐng)下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊(cè)單元自測(cè)試卷青島出版社九年級(jí)英語(yǔ)人教版答案主要是用來給同學(xué)們做完題方便對(duì)答案用的,請(qǐng)勿直接抄襲。
七、閱讀表達(dá)(共5小題,計(jì)10分)
閱讀下面的短文,按要求完成后面各題。
Motorbike is a very convenient vehicle. However there's an important thing that you need to consider — safety. A motorbike helmet(頭盔)is necessary for everyone, no matter where you are or how short the ride is. It's law.
Most motorbike accidents cause head injuries. Each year about half a million people are injured in motorbike accidents, and most of those injuries would not have happened if a helmet had been worn. So you should be used to wearing a helmet while you're riding.
Besides a helmet, you must know some traffic safety tips(提示).
Stop at all stop signs and obey traffic lights just as cars do. Be especially careful at a crossroads.
Always ride in the same direction as cars — never ride against traffic.
Don't ride too close to parked cars — doors can open suddenly.
Never share the seat with people — only one person should be on a motorbike.
Never wear headphones while riding. If you wear them, you can't hear other things clearly on the road.
1. What is necessary when we ride a motorbike?(不多于3個(gè)單詞。)
2. What do most motorbike accidents cause?(不多于兩個(gè)單詞。)
3. Why shouldn't we wear headphones while riding?(不多于10個(gè)單詞。)
4. 將短文中畫線句子譯成漢語(yǔ)。
5. 請(qǐng)給短文擬一個(gè)適當(dāng)?shù)挠⑽臉?biāo)題。
答案:1. A helmet.
解析:文中明確提到“A motorbike helmet is necessary for everyone”。
2. Head injuries.
解析:“Most motorbike accidents cause head injuries.”直接給出答案。
3. Because we can't hear clearly on the road.
解析:文中提到“If you wear them, you can't hear other things clearly on the road.”,簡(jiǎn)化后符合要求。
4. 不要離停著的汽車太近騎行 —— 車門可能會(huì)突然打開。
5. Motorbike Safety Tips
解析:短文主要講騎摩托車的安全注意事項(xiàng),此標(biāo)題能概括主旨。
八、寫作(15分)
根據(jù)下表內(nèi)容,寫一篇介紹歷史上重大發(fā)明的英語(yǔ)短文。內(nèi)容包括表格內(nèi)所有信息,可適當(dāng)發(fā)揮。詞數(shù)為80左右,文章開頭已給出,不計(jì)入總詞數(shù)。
| Inventions | Time | Inventors | Usage(用途) |
| --- | --- | --- | --- |
| digital camera | 1975 | Steven J. Sasson | take photos |
| telephone | 1876 | Alexander Bell | communicate |
| radio | 1895 | Guglielmo Marconi | listen to news and music |
There are many inventions that have caused great changes in the world. Here's a short introduction.
答案:There are many inventions that have caused great changes in the world. Here's a short introduction. The digital camera was invented by Steven J. Sasson in 1975, which is used to take photos. The telephone, invented by Alexander Bell in 1876, helps people communicate with each other easily. The radio was created by Guglielmo Marconi in 1895, and it allows people to listen to news and music. These inventions have greatly influenced our daily life.
解析:根據(jù)表格信息,依次介紹每個(gè)發(fā)明的時(shí)間、發(fā)明者和用途,用一般過去時(shí)的被動(dòng)語(yǔ)態(tài),適當(dāng)使用連接詞,控制詞數(shù)在80左右。