學(xué)習(xí)力提升八年級(jí)英語人教版
注:當(dāng)前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請(qǐng)下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊學(xué)習(xí)力提升八年級(jí)英語人教版答案主要是用來給同學(xué)們做完題方便對(duì)答案用的,請(qǐng)勿直接抄襲。
( )4. With the help of online instructional videos, the author's brother ______.
A. has watched many TV shows
B. has become more dependent on family
C. has saved much money on repairman fees
D. has become a skilled repairman
( )5. What can we learn from the passage?
A. Doing house repairs is always very difficult.
B. We should always call repairmen to fix things.
C. Learning basic home repair skills can be helpful.
D. Online instructional videos are useless for home repairs.
答案:4. C
解析:根據(jù)“With the help of online instructional videos, he has saved thousands of dollars on repairman fees over the years.”可知,作者的哥哥借助在線教學(xué)視頻節(jié)省了很多修理費(fèi),C選項(xiàng)正確。A選項(xiàng)“看了很多電視節(jié)目”、B選項(xiàng)“更依賴家人”、D選項(xiàng)“成為熟練的修理工”文中均未提及。
5. C
解析:文章主要講述了作者和哥哥學(xué)習(xí)家庭維修技能帶來的好處,如省錢、變得獨(dú)立等,所以我們能學(xué)到學(xué)習(xí)基本的家庭維修技能是有幫助的,C選項(xiàng)正確。A選項(xiàng)“家庭維修總是很難”與文中“It might be difficult at first, but...it becomes easier”不符;B選項(xiàng)“應(yīng)該總是叫修理工修理東西”與文章主旨相反;D選項(xiàng)“在線教學(xué)視頻對(duì)家庭維修沒用”與文中“With the help of online instructional videos...”不符。
閱讀理解 B
My first home was a beautiful grassland. My mother and I had a happy life there. One day, my owner—Farmer Grey sold me to Squire Gordon. Mr Gordon lived with his family in a big house.
“You're a beautiful horse,” he said. “You have a beautiful black coat. I shall call you Black Beauty.”
My owner had two other horses. One of them was Merrylegs. He was friendly. The other was Ginger. She was different. She liked biting with her mouth and kicking (踢) people. She had a hard life when she was young.
Ginger and I pulled a coach together. The coachman's name was John. He worked very hard and made friends with Ginger soon.
One day in autumn, Mr Gordon went on a long journey. John went with him and I pulled the coach. The weather was rainy and windy. Mr Gordon and John could not see well in the rain. We came to a bridge. When my feet touched the bridge, I was sure something was wrong, and I stopped suddenly. Mr Gordon and John wanted me to go on, but I did not move. Just then a man saw us. “Hi there! Stop!” he cried. “What is it?” shouted Mr Gordon.
“ ▲ ,” the man answered. “If you come across, you will drown (溺死) in the river.”
“Thank you, Beauty!” said Mr Gordon and John. We turned around and along the road by the river. Then John said, “Black Beauty saved our lives.”
When we returned home, Mr Gordon told his wife, “We are all safe, thanks to Black Beauty!”
That night ...
(Adapted from Black Beauty by Anna Sewell)
( )6. Where was Black Beauty's first home?
A. In an old house.
B. On a nice grassland.
C. On a big farm.
D. In a faraway forest.
答案:6. B
解析:根據(jù)“My first home was a beautiful grassland.”可知,Black Beauty的第一個(gè)家在美麗的草原上,B選項(xiàng)正確。A選項(xiàng)“在一個(gè)老房子里”、C選項(xiàng)“在一個(gè)大農(nóng)場”、D選項(xiàng)“在一個(gè)遙遠(yuǎn)的森林里”均不符合。