3.Dear Estelle,Saturday,5th June
I hope you're well and not working too hard!I've been revising for my exams now for the last two weeks.That's why I haven't written for such a long time.
Since the beginning of this year we've been doing a project called'World Class'.Have you heard of it.'?Not everyone in the class could take part,but luckily I could.The school chooses a'twin school'(姊妹學校) in a different area of the world.Our head teacher chose a school in Uganda.They gave us someone to write to from that school.For three months,I've written to a girl called Louisa,who is the same age as me.
It's been interesting to hear about her life.She's told me all about her school and described her daily (日常的) life.I can't believe that her School doesn't.have any electricity.She goes to school from eight o'clock in the morning until six.O'clock.in the evening.I can't believe how lucky we are here!She's also told me that she often can't go to school because she has to look after her baby brother and sister.She's tried to teach me some of her language and it's really difficult.
I love it because it's the first time I've thought about what life must be like somewhere else.I can't believe people miss classes here when everything is so easy for us.I think more people should help out with projects like this.At the weekend we're going to have a sports day to help raise money to send to the school.Perhaps one day I'll be able to go to Uganda and meet Louisa myself--who knows?
Lots of 1ove,
Suzanne
32.Suzanne hasn't written to Estelle for long because she isB
A.travelling in Uganda
B.getting ready for her exams
C.busy doing a project
D.choosing a'twin school'
33.Suzanne feltD to take part in the project'World Class'.
A.excited
B.surprised
C.thankful
D.lucky
34.Which of the following is TRUE about Louisa's school?C
A.It is a world class.
B.The school day starts at six o'clock.
C.It has no electricity.
D.It is smaller than Susanne'school.
35.From the passage we know thatA
A.Louisa lives a poor life
B.Louisa has stopped going to school
C.Louisa is older than Susanne
D.Louisa and Suzanne have the same interests
36.By doing the project'World Class',Susanne learns toC
A.communicate with others
B.write in a foreign language
C.treasure what she has
D.know the importance of friendship.
分析 星期六,6月5日
親愛的艾斯特爾,
我希望你很好,不要工作太努力了!我一直在復習功課準備最后兩個星期的考試了.這就是為什么我這么長時間沒寫信.今年年初以來,我們一直在做一個項目叫"世界級".你聽說過嗎?不是班上的每個人都可以參加,但幸運的是我可以.學校在世界不同地區選擇了一個姊妹學校.我們的班主任選了烏干達的一所學校.他們給了我一個那個學校的人,讓我給她寫信.三個月,我已經給一個和我年齡一樣大的女孩路易寫信了.聽她的生活很有趣.她告訴我所有關于她學校的事并且描述她的日常生活.我無法相信她的學校沒電.她從早上八點到下午六點上學.我不敢相信我們在這里是多么幸運!她還告訴我她經常不能去上學,因為她必須照顧她的弟弟和妹妹.她試圖教我一些她的語言,但這是非常困難的. 我很喜歡這種感覺,因為這是我第一次想到生活在其他地方的人會怎么樣,我不能相信這里的人會錯過上課,這一切在我們這里都是那么容易.我認為更多的人應該去幫助解決這種困難.在周末,我們將有一個體育比賽來籌集資金幫助那些學校.也許有一天我會去烏干達見路易莎本人-誰知道呢?
愛你的,蘇珊娜
解答 32.答案B 細節理解題 根據I've been revising for my exams now for the last two weeks.可知 我一直在復習功課準備最后兩個星期的考試了,故選B.
33.答案D 細節理解題 根據Not everyone in the class could take part,but luckily I could.可知不是班上的每個人都可以參加,但幸運的是我可以,故選D.
34.答案C 理解判斷題 根據I can't believe that her School doesn't.have any electricity.可知我無法相信她的學校沒電,故選C.
35.答案A 細節理解題 通過閱讀第三段可以知道路易莎過著非常貧困的生活,學校沒電并且還要經常照顧弟弟妹妹,故選A.
36.答案C 文章主旨題 由文中 I can't believe that her School doesn't.have any electricity.She goes to school from eight o'clock in the morning until six.O'clock.in the evening.I can't believe how lucky we are here!可知 我無法相信她的學校沒電.她從早上八點到下午六點上學.我不敢相信我們在這里是多么幸運!又通過對短文最后一段的描寫可知作者很珍惜她擁有的一切,故選C.
點評 本文較為簡單,大部分題目都是細節理解題,只要理解文章意思,仔細閱讀,從文中尋找答案,即可輕松解答.