2025年新視界初中英語(yǔ)八年級(jí)上冊(cè)
注:當(dāng)前書(shū)本只展示部分頁(yè)碼答案,查看完整答案請(qǐng)下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊(cè)2025年新視界初中英語(yǔ)八年級(jí)上冊(cè)答案主要是用來(lái)給同學(xué)們做完題方便對(duì)答案用的,請(qǐng)勿直接抄襲。
五、閱讀選擇。JennyMy father is strict (嚴(yán)格的) with us. He thinks everyone in the family should help out with the chores. My sister and I are our parents' great helpers. She helps to do the dishes and sweep the floor. My job is to take out the rubbish and clean the living room.AllanIn my family, my brother and I don't do too many chores. I only make my bed and my brother folds his clothes. In fact, my mum does most of the chores although she is busy. She thinks children should spend a lot of time studying instead of doing chores. When we grow up, we have to do them.GraceMy sister Gina is eight years older than me. She is independent and she used to do the chores in my family. But she went to another country to study last year. So I took over the job and started to do the chores.PaulI love doing chores at home. It's a good way to exercise. When I help with housework, my parents always feel pleased and proud (驕傲的). And it helps me learn some skills, like cooking, shopping and cleaning.(
A
)1. What does Jenny's sister do at home?① sweeps the floor ② cleans the dishes ③ takes out the rubbishA. ①② B. ②③ C. ①③
答案:A
解析:根據(jù)Jenny的描述“She helps to do the dishes and sweep the floor.”可知姐姐做的是②和①,選A。
(
C
)2. Why does Allan do few chores at home?A. His mother doesn't let him do them.B. His brother helps him with the chores.C. He has to spend more time studying.
答案:C
解析:Allan提到“She thinks children should spend a lot of time studying instead of doing chores.”,所以他少做家務(wù)是因?yàn)橐ǜ鄷r(shí)間學(xué)習(xí),選C。
(
A
)3. Which sentence can we put the underlined word "independent" in?A. Reading helps you become an ______ learner.B. Being ______ means always having new ideas.C. Smiling at your neighbours helps you be ______.
答案:A
解析:“independent”意為“獨(dú)立的”,A選項(xiàng)“成為一個(gè)獨(dú)立的學(xué)習(xí)者”符合語(yǔ)境,B、C選項(xiàng)語(yǔ)義不符。
(
B
)4. How many reasons does Paul talk about for loving chores?A. 2. B. 3. C. 4.
答案:B
解析:Paul提到“It's a good way to exercise.”“my parents always feel pleased and proud.”“it helps me learn some skills”,共3個(gè)原因,選B。
(
B
)5. What is the common theme (主題) of the people's words?A. Ways to share chores.B. Ideas of doing chores.C. The importance of doing chores.
答案:B
解析:四個(gè)人分別講述了自己對(duì)做家務(wù)的看法和做法,共同主題是關(guān)于做家務(wù)的想法,選B。
六、按要求回答問(wèn)題。These easy ideas feel warm and welcoming! Try Your Senses (感官)Add soft lamps (not bright lights)! Add light music or nature sounds like birds singing and the sound of running water. They help relax your mind and body. A nice smell (味道) from candles or flowers helps too!Create Special CornersMake a reading corner with pillows near a window, or a snack area by your favourite chair. Keep things tidy with boxes.Bring Nature InsideAdd "easy plants" like succulents (多肉). Use wooden tables and chairs. Opening windows for sunlight and fresh air! Keeping fish is also a good choice. It doesn't take you much time or care.Show Happy MomentsShow photos, postcards, or artworks you love. A place for favourite books or dolls makes the room personal.Comfort matters a lot to your home! Start small — try a plant, or a photo wall. Your home should make you smile!1. What brings a nice smell to your home?
答案:A nice smell from candles or flowers.
解析:根據(jù)“Try Your Senses”部分“A nice smell (味道) from candles or flowers helps too!”可知答案。
2. Where can you place pillows to create a reading corner?
答案:Near a window.
解析:由“Create Special Corners”中“Make a reading corner with pillows near a window”可知答案。
3. Why does the article advise keeping succulents instead of other plants?
答案:Because they are "easy plants" and don't take much time or care.
解析:根據(jù)“Bring Nature Inside”部分“Add 'easy plants' like succulents (多肉)... It doesn't take you much time or care.”得出原因。
4. Why is a photo wall a good choice?
答案:Because it shows happy moments and makes the room personal.
解析:“Show Happy Moments”提到展示照片等能讓房間有個(gè)性,所以照片墻是好選擇。
5. What do you think is key to making your home warm and relaxing?
答案:Using your senses, creating special corners, bringing nature inside and showing happy moments. (Any reasonable answer is acceptable.)
解析:綜合文中提到的幾個(gè)方面回答,合理即可。