自主高效練八年級英語外研版評議教輔
注:當前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊自主高效練八年級英語外研版評議教輔答案主要是用來給同學(xué)們做完題方便對答案用的,請勿直接抄襲。
( )11. According to the passage, if you are an “E” person,you may ______.
A. like to cook meals at home on weekends
B. like to read books in the library on vacation
C. like to watch movies with a pet dog on Friday night
D. like to celebrate different festivals with different people
答案:D
解析:根據(jù)文中“I’m an ‘E’ person, I should go to the party and make more friends.”可知,“E”型人喜歡社交,選項D“喜歡和不同的人慶祝不同的節(jié)日”符合社交的特點,而A、B、C選項都是偏向獨處的活動,屬于“I”型人的特點。
( )12. What does the underlined word “generic” in the last paragraph probably mean?
A. Usual.
B. Clear.
C. Special.
D. Fantastic.
答案:A
解析:根據(jù)后文“They can be used to describe many people.”可知,這些描述可以用于很多人,說明是“普遍的,常見的”,“usual”有“通常的,常見的”意思,所以“generic”在這里的意思可能是“usual”。
( )13. What is the problem of the MBTI according to the writer?
A. People don’t believe different jobs.
B. Some questions are hard for people to answer.
C. Personalities can change with time,but the result never changes.
D. Many people are crazy about the MBTI.
答案:B
解析:根據(jù)文中“They find it hard to answer some questions.”可知,MBTI的一個問題是有些問題人們很難回答,選項B正確。A選項文中未提及;C選項與文中“Personalities can change with time”及“50% of people got a different point when they retook the MBTI just five weeks later.”不符;D選項不是問題,而是現(xiàn)象。
( )14. What’s the purpose of the writer in writing the passage?
A. To show us what MBTI is.
B. To tell whether MBTI is useful.
C. To tell us how people use MBTI.
D. To show how many people use MBTI.
答案:B
解析:文章先介紹了MBTI是什么以及人們對它的使用,然后指出了它存在的問題,如重測結(jié)果不同、不能預(yù)測工作成功等,最后建議不要太當真,所以目的是告訴我們MBTI是否有用,選項B正確。
四 任務(wù)型閱讀
閱讀下面材料,從方框中所給的A—E五個選項中選出正確選項(其中一項是多余選項),將其序號填入第15—18小題。
A. Mao Sui Recommends Himself: It tells us whenever we meet challenges, we should face them bravely and show everyone that we can make it.
B. Waiting for a Rabbit: It tells us that we shouldn’t be lazy. We should try our best to work for our bright future.
C. Sima Guang Breaks the Water Vat: It tells us that we should be calm and try to think of good ways to get out of trouble.
D. Yu Gong Moves the Mountain: When we meet difficult problems,just work hard and one day we can work out the problems.
E. Shang Yang Builds Trust: If a man wants others to believe him,he should always keep his word.
15. ______ Bill is the manager of a company. He always keeps his promises so that workers in his company all believe him.
16. ______ Jingyi is good at English. There will be an English speech competition and she wants to enter it for her class. She says she is sure to do well.
17. ______ Alex is a clever and helpful boy. He always thinks of good ideas when others are in trouble.
18. ______ Linda is a hard-working girl. When she meets some difficult maths problems, she never gives up.
答案:15. E
解析:Bill作為經(jīng)理總是信守承諾,讓員工相信他,E選項“Shang Yang Builds Trust”講的是要信守承諾才能讓別人相信,符合語境。
16. A
解析:Jingyi擅長英語,想?yún)⒓友葜v比賽并相信自己能做好,A選項“Mao Sui Recommends Himself”講的是勇敢面對挑戰(zhàn)并展示自己能成功,符合語境。
17. C
解析:Alex聰明且樂于助人,別人有困難時總能想出好主意,C選項“Sima Guang Breaks the Water Vat”講的是冷靜思考解決困難的方法,符合語境。
18. D
解析:Linda學(xué)習(xí)努力,遇到數(shù)學(xué)難題從不放棄,D選項“Yu Gong Moves the Mountain”講的是遇到困難努力解決,符合語境。