智慧學(xué)歷案五年級英語譯林版
注:當(dāng)前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊智慧學(xué)歷案五年級英語譯林版答案主要是用來給同學(xué)們做完題方便對答案用的,請勿直接抄襲。
(
D
) 7. Doing sports cannot make children _______.
A. clever
B. happy
C. strong
D. fat
答案:7. D
解析:短文提到“Sports can make our body strong.”“Doing sports can make children clever.”“Doing sports can make you happy too!”,運(yùn)動(dòng)能讓孩子強(qiáng)壯、聰明、開心,沒有提到會(huì)讓孩子變胖,所以選 D。
(
D
) 8. _______ isn't an easy way to do sport.
A. Walking
B. Running
C. Jumping
D. Playing tennis
答案:8. D
解析:短文第二段提到“There are easy ways to do sports. You can walk, run, or only jump.”,散步、跑步、跳是簡單的運(yùn)動(dòng)方式,打網(wǎng)球(Playing tennis)未被提及為簡單方式,所以選 D。
(
B
) 9. The phrase "too much" means "_______".
A. 太少
B. 太多
C. 太輕
D. 太累
答案:9. B
解析:“too much”是固定短語,意為“太多”,結(jié)合語境“do not do sports too much at a time”指一次不要做太多運(yùn)動(dòng),所以選 B。
(
A
) 10. The writer mainly (主要地) wants to tell us _______.
A. why we should do sports
B. that some sports are bad for us
C. that we need to do all kinds of sports
D. that friends can do sports together
答案:10. A
解析:短文開頭講“Everyone needs to do sports. Doing sports is good for us.”,接著說明運(yùn)動(dòng)的好處(使身體強(qiáng)壯、孩子聰明、開心等),主要告訴我們?yōu)槭裁磻?yīng)該做運(yùn)動(dòng),所以選 A。
九、書面表達(dá):請參考下圖中的要點(diǎn),以“My friend”為題寫一篇短文。要求語句通順,意思連貫,不少于 50 個(gè)單詞。
My friend
I have a good friend. His name is Tom. He is a tall boy with two big eyes and short black hair. He studies very hard and is good at all subjects. His favorite subject is English because he thinks it's interesting. Tom has many hobbies. He likes playing basketball very much and he often plays it with me after school. He also enjoys reading books and listening to music. He is kind and helpful, and we always help each other. I am very happy to have such a good friend.
朋友
外貌特征 學(xué)習(xí)情況 興趣愛好 ......
答案:My friend
I have a good friend. His name is Tom. He is a tall boy with two big eyes and short black hair. He studies very hard and is good at all subjects. His favorite subject is English because he thinks it's interesting. Tom has many hobbies. He likes playing basketball very much and he often plays it with me after school. He also enjoys reading books and listening to music. He is kind and helpful, and we always help each other. I am very happy to have such a good friend.
解析:這篇短文以“My friend”為題,介紹了朋友的外貌(tall, two big eyes, short black hair)、學(xué)習(xí)情況(studies very hard, good at all subjects, favorite subject is English)、興趣愛好(playing basketball, reading books, listening to music)以及性格(kind, helpful),符合題目要求,語句通順,意思連貫,單詞數(shù)超過 50 個(gè)。